СБУ: Росія готувала масштабну атаку на систему "Вибори"
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ: Росія готувала масштабну атаку на систему "Вибори"

СБУ: Росія готувала масштабну атаку на систему "Вибори"
Джерело:  online.ua

СБУ вдалося викрити спроби російських спецслужб отримати дані про мережі зв’язку, які Україна використовує для проведення виборів. Так, росіяни планували організувати масові пошкодження кабельних ліній та обладнання певних операторів зв’язку, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу відомства.

Зазначається, що українські спецслужби вийшли на жителя Дніпра, який створив та адміністрував групу у забороненій російській соцмережі. Правоохоронці встановили, що зловмисник розповсюджував там фейкові новини та інші деструктивні матеріали, серед яких були публічні заклики до зміни меж території та державного кордону України. До адміністрування групи були причетні мешканці РФ.

"У ході проведення слідчих дій співробітники СБУ також встановили, що інтернет-провокатор, який є працівником підрядної організації у телеком-галузі, вів електронне листування з мешканцем Росії. Росіянин цікавився і збирав дані про мережі стратегічно важливих операторів зв’язку, розташування телекомунікаційних вузлів та про періоди часу, що необхідні на відновлення їх після пошкоджень", - сказано в повідомленні.

Так, за задумом спецслужб РФ, масові пошкодження кабельних ліній та обладнання певних операторів зв’язку мали б призвести до порушення сталого функціонування підрозділів ведення Державного реєстру виборців, а також заблокувати роботу окремих ланок Єдиної інформаційно-аналітичної системи "Вибори".

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  СБУ викрила групу інтернет-агітаторів, яких російські спецслужби залучили до підготовки до втручання у вибори президента України в 2019 році.  На даний момент їх діяльність заблокована в мережі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?