"Це лицемірство!": Туреччина висунула ЄС гучні звинувачення
Категорія
Світ
Дата публікації

"Це лицемірство!": Туреччина висунула ЄС гучні звинувачення

"Це лицемірство!": Туреччина висунула ЄС гучні звинувачення
Джерело:  online.ua

Голова МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу жорстко розкритикував участь лідерів Європейського союзу в саміті Ліги арабських держав-ЄС в Шарм-ель-Шейху, передає ONLINE.UA з посиланням на Anadolu.

"За словами Чавушоглу, участь лідерів ЄС у заході, на якому був присутній президент Єгипту Абдул-Фаттах Ас-Сісі, є проявом політики подвійних стандартів і лицемірства", - йдеться у повідомленні.

В ході виступу після саміту Ліги арабських держав та ЄС у понеділок, Ас-Сісі сказав, що країни Європи не повинні "читати лекції" арабському світу, захищаючи широко розкритиковану ситуацію з правами людини у його країні.

Як відомо, влада ЄС і Ліга арабських держав заявили, що вони дійшли згоди щодо розв'язання конфліктів у Сирії та Ємені, щодо мирних зусиль на Близькому Сході, але не змогли схвалити спільну декларацію на переговорах у Брюсселі.

Зазначимо, комітет Європарламенту у закордонних справ 21 лютого закликав Єврокомісію та держави-члени офіційно призупинити переговори з Туреччиною про вступ до ЄС.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше турецький лідер Реджеп Таїп  Ердоган заявив, що досі не побачив прийнятного плану щодо створення "зони безпеки"  на північному сході Сирії за три тижні після того, як президент США Дональд Трамп запропонував створити таку зону.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?