Саміт Трампа та Кім Чен Ина - з'явилися перші подробиці
Категорія
Політика
Дата публікації

Саміт Трампа та Кім Чен Ина - з'явилися перші подробиці

Саміт Трампа та Кім Чен Ина - з'явилися перші подробиці
Джерело:  online.ua

Президент США Дональд Трамп і лідер КНДР Кім Чен Ин під час саміту у В'єтнамі будуть детально обговорювати покращення двосторонніх відносин, гарантування миру в регіоні та ядерне роззброєння Північної Кореї, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву Державного департаменту США.

"Саміт має на меті подальший прогрес у виконанні домовленостей, яких обидва лідери досягли в Сінгапурі - щодо трансформації відносин, міцного й стабільного миру, а також повної денуклеаризації Корейського півострова", - підкреслили у відомстві.

Вказано, що для успішного досягнення поставлених цілей в Ханої з візитом перебуває також держсекретар США Майкл Помпео. Він прибув до В'єтнаму 24 лютого і вже провів ряд зустрічей з іноземними колегами. Планується, що Помпео також візьме безпосередню участь у саміті Трампа і Кім Чен Ина.

Нагадаємо, спецпредставник США по КНДР Стівен Біген і ще 20 представників Держдепу здійснювали візит до Пхеньяну з 6 по 8 лютого. Вони провели закриті переговори зі спецпредставником Держради республіки з політики щодо США Кім Хек Чхолем. В рамках переговорів обговорювалась нова зустріч Трампа і Кім Чен Ина, а також деталі взятих на себе зобов’язань з боку Північної Кореї по повній денуклеаризації республіки.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  лідер Північної Кореї Кім Чен Ин заявив, що сподівається на нову зустріч з президентом США Дональдом Трампом в 2019 році, проте застеріг американського лідера не тиснути на Пхеньян санкціями.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?