В Україні знову піднімуть ціни на гарячу воду і опалення - деталі
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні знову піднімуть ціни на гарячу воду і опалення - деталі

В Україні знову піднімуть ціни на гарячу воду і опалення - деталі
Джерело:  online.ua

З 1 травня в Україні газ подорожчає на 15%. Підвищення ціни на газ, у свою чергу, спровокує зростання тарифів на гарячу воду і опалення – від 10% до 20%, передає ONLINE.UA з посиланням на постанову Кабміну № 867 "Про затвердження Положення про покладення спеціальних обов’язків на суб’єктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу".

Як відомо, даний документ набрав чинності 1 листопада 2018 року (тоді ж і підвищили ціни на газ на 23,5%) та діятиме до 1 травня 2020 року. Нині куб газу коштує 8,55 гривні. З 1 травня ціна на нього підніметься до 9,85 гривні.

Наприклад, нині куб гарячої води у Києві коштує 97,89 гривні. Мінімальне підвищення тарифу – 10%. Отже з 1 травня за куб води доведеться викласти як мінімум 107 гривень.

Ілюстрація:

  • 5 хвилин душу = 10 гривень

  • гаряча ванна = приблизно 15-17 гривень

Варто зазначити, що для всіх міст тарифи відрізняються. Вони можуть бути різними навіть в межах одного міста.

Як повідомляв ONLINE.UA, Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, з 1 січня 2019 року підвищила тарифи на опалення і гарячу воду для населення для 26 виробників теплової енергії. Відповідні рішення були прийняті 10 та 11 грудня 2018 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?