СБУ: хакери здійснили масштабну атаку на ЦВК
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ: хакери здійснили масштабну атаку на ЦВК

СБУ: хакери здійснили масштабну атаку на ЦВК
Джерело:  online.ua

Прес-служба СБУ повідомляє, що хакери здійснили масштабну кібератаку на комп’ютери Центральної виборчої комісії. Вказано, що вона була спрямована на блокування доступу користувачів до інформації про підготовку до виборів президента України, передає ONLINE.UA.

На щастя, СБУ у взаємодії зі співробітниками ЦВК вдалося попередити атаку на комп’ютерне обладнання, що забезпечує роботу офіційного інтернет-сайту комісії.

"З метою локалізації кібератаки та усунення її негативних наслідків фахівцями здійснено низку практичних заходів, що дозволили припинити негативний вплив на роботу веб-ресурсу Центральної виборчої комісії", - йдеться в повідомленні.

Уже вдалося встановити, що атаку було проведено за технологією http flood, через генерацію постійних запитів, які ускладнювали роботу інформсистеми та блокували можливість доступу користувачів.

"Для проведення кібератаки зловмисники використовували розгалужену мережу сайтів на базі неоновленої версії системи WordPress, що дозволило хакерам без відома власників використати їх для генерації об'ємних запитів", - пояснюють у спецслужбі.

Як повідомляв ONLINE.UA,  російські хакери планують масштабну кібератаку проти України:  зараз вони активно заражають комп’ютери українських компаній шкідливим ПЗ, що забезпечує несанкціонований доступ до них.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?