В НСТУ пояснили, чому Україна не братиме участі в Євробаченні-2019
Категорія
Україна
Дата публікації

В НСТУ пояснили, чому Україна не братиме участі в Євробаченні-2019

В НСТУ пояснили, чому Україна не братиме участі в Євробаченні-2019
Джерело:  online.ua

Національна суспільна телерадіокомпанія України відмовилася від участі в міжнародному пісенному конкурсі Євробачення-2019, передає ONLINE.UA з посиланням на НСТУ.

"Національний відбір-2019 виявив та привернув увагу нашого суспільства до системної проблеми музичної індустрії в Україні: зв’язків артистів із шоу-бізнесом на території держави-агресора, які й на 5-му році військового конфлікту все ще залишаються дуже тісними", - зазначили в Суспільному.

За словами представників відомства, для частини суспільства концерти і зв'язки з РФ - це прийнятно, а в іншої – цей факт викликає обурення й несприйняття.

"Закони України не пропонують жодних обмежень щодо роботи виконавців та артистів на території РФ попри великий суспільний запит на врегулювання цієї ситуації.В умовах надмірної політизації перебігу національного відбору Суспільний мовник вирішив відмовитися від участі в міжнародному пісенному конкурсі Євробачення-2019", - йдеться в заяві НСТУ.

Також зазначається, що потрібно започаткувати суспільний діалог, щоб сформулювати позиції українців щодо цієї проблеми.

Окрім того, в НСТУ пишуть, що варто розробити проекту закону, який врегулює ситуацію зі співпрацею українських артистів із Росією.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  українська співачка MARUV(Анна Корсун) вперше прокоментувала скандал навколо Євробачення-2019. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?