NASA хоче залучити Україну до дослідження Місяця
Категорія
Технології
Дата публікації

NASA хоче залучити Україну до дослідження Місяця

NASA хоче залучити Україну до дослідження Місяця
Джерело:  online.ua

Космічне агентство США NASA хоче залучити українські підприємства до досліджень Місяця. Зазначається, що сторони домовилися підписати міжурядову угоду про співробітництво та використання космосу з мирною метою.

Про це повідомив адміністратор NASA Джим Бріденштайн під час зустрічі з послом України у США Валерієм Чалим. Бріденштайн також подякував за підтримку Україною космічних ініціатив NASA, передає ONLINE.UA.

В NASA наголосили, що агентство зацікавлене у залученні українських підприємств до реалізації проектів у сфері дослідження Місяця.

Окрім того, сторони відзначили позитивні приклади українсько-американської взаємодії у космічній сфері, зокрема в межах проекту "Антарес"; обговорили співпрацю щодо дослідження космосу та активізацію двостороннього діалогу у цій сфері, зокрема в межах українсько-американської робочої групи, створеної в травні 2016 року.

NASA - агентство уряду США, засноване 1958 року для досліджень у галузі аеронавтики й космічних польотів. Штаб-квартира  NASA  розташована у Вашингтоні; основний майданчик — на мисі Канаверал у Космічному центрі Кеннеді у Флориді.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що NASA вперше оприлюднило світлини планетоїда 2014 MU69 (також Ultima Thule), який знаходиться в поясі Койпера на околицях Сонячної системи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?