В Євросоюзі назвали наріжний камінь у співпраці з Україною
Категорія
Політика
Дата публікації

В Євросоюзі назвали наріжний камінь у співпраці з Україною

В Євросоюзі назвали наріжний камінь у співпраці з Україною

Влада Євросоюзу вкотре нагадала, що боротьба з корупцією є наріжним каменем у співпраці з Україною. З даною заявою виступив речник зовнішньополітичної служби ЄС у четвер в Брюсселі, відповідаючи на прохання журналіста прокоментувати рішення Конституційного суду щодо скасування статті Кримінального кодексу про незаконне збагачення.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

"Боротьба з корупцію була наріжним каменем нашої співпраці з Україною з 2014 року", - зазначив речник.

Варто зазначити, що він не став коментувати рішення суду, зазначивши, що ЄС необхідно проаналізувати його деталі. Речник додав, що єврокомісар Йоганнес Ган вчора зустрівся з віце-прем’єром Геннадієм Зубком, і той запевнив євро чиновника, що незаконне збагачення буде залишатися кримінальним злочином в Україні.

Про те, що у Євросоюзі мають намір детально вивчити рішення Конституційного суду, 28 лютого заявив також віце-президент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс. У цей день він перебуває з візитом у Києві.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше постійний представник Міжнародного валютного фонду в Україні Йоста Люнгман заявив, що  динаміка економіки України відстає від потенційних темпів в умовах більш стрімкого зростання ВВП країн, що розвиваються.  За його словами, головна причина — корупція.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?