"Росія розпочне нову війну": в МЗС України зробили тривожне попередження
Категорія
Політика
Дата публікації

"Росія розпочне нову війну": в МЗС України зробили тривожне попередження

"Росія розпочне нову війну": в МЗС України зробили тривожне попередження
Джерело:  online.ua

Очільник МЗС України Павло Клімкін переконаний, що після спорудження Nord Stream 2 Росія вже не дотримуватиметься жодних правил, передає ONLINE.UA з посиланням на "Польське радіо".

"Безумовно, Росія зорганізує нову газову війну, якщо Nord Stream 2 буде побудовано. Вона використає будь-які засоби, чи це раптове падіння тиску в трубі… Такі провокації будуть, як тільки Nord Stream 2 буде побудований. І будь-які гарантії з боку Росії… Ну, подивіться, Росія порушила все, що можливо", - сказав він.

Український дипломат запевняє, що спорудження Nord Stream 2 становить небезпеку для всього регіону.

"Дуже велика загроза для європейської енергетичної безпеки і для Європи. Подивіться, що Росія робить стосовно нелегітимно побудованого Кримського мосту. А тепер уявіть собі: через Балтійське море вона перекачує більше, ніж 1000 млрд кубів газу. Як вона буде захищати цей транзит, до яких провокацій вона буде вдаватися?" - говорить Клімкін.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  в Німеччині визнали, що Північний потік-2 можна зупинити санкціями США, які американський уряд має намір ввести проти спеціалізованих компаній, без унікальних технологій яких будівництво буде неможливо. Але німецька влада загрожує відповіддю США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?