Рада Європи звернулася до України з важливою вимогою
Категорія
Світ
Дата публікації

Рада Європи звернулася до України з важливою вимогою

Рада Європи звернулася до України з важливою вимогою
Джерело:  online.ua

Доповідач Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи Йос Вінен заявив, що українська влада повинна повною мірою забезпечити право внутрішньо переміщених осіб з непідконтрольних районів Донбасу та окупованого Криму взяти участь у виборах, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу відомства.

"Конгрес закликає вжити необхідних законодавчих заходів, зокрема з урахуванням наступних місцевих виборів у 2020 році, з метою зробити участь ВПО у виборчому процесі реальністю", - йдеться у повідомленні.

Вказано, що у рамках першого конкретного кроку парламент України повинен прийняти проект Закону № 6240, щоб "усунути існуючі бар'єри для повної участі ВПО у виборах відповідно до міжнародних стандартів".

"Довгоочікуване прийняття цього законопроекту спростило б процедури реєстрації виборців і дозволило б всім громадянам України зареєструватися для голосування за місцем їх фактичного проживання", - сказав нідерландський доповідач Вінен.

За його словами, нагальною також є потреба у покращенні освіченості виборців та інформації для ВПО, забезпеченні якісних списків виборців та забезпеченні підготовки виборчих органів, зазначив Вінен.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше президент Європейської Ради Дональд  Туск закликав не вчити українців бути Європою. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?