Пішов з життя легендарний композитор і володар чотирьох Оскарів
Категорія
Культура
Дата публікації

Пішов з життя легендарний композитор і володар чотирьох Оскарів

Пішов з життя легендарний композитор і володар чотирьох Оскарів
Джерело:  online.ua

Ввечері 28 лютого у своєму будинку на Манхеттені в Нью-Йорку пішов з життя легендарний композитор та володар 4 Оскарів Андре Превін. Йому було 89 років, передає ONLINE.UA з посиланням на АР.

Ще в далекому 1947 році він почав писати музику для голлівудських фільмів. Протягом кар'єри Превін чотири рази удостоювався премії "Оскар".

Як відомо, найпрестижніші нагороди він отримав за роботу над музикою до фільмів "Жіжі", "Поргі і Бесс", "Ніжна Ірма" і "Моя чарівна леді". Усі вони вийшли на екрани у 1950-1960 роках.

"Превін також завоював десять статуеток "Греммі" та був почесним лицарем Британської імперії за заслуги в музиці. У 1969 році Превін став головним диригентом Лондонського симфонічного оркестру. Окрім того, в різні роки композитор очолював оркестри Х'юстона, Пітсбурга, Лос-Анджелеса і Осло", - сказано в повідомленні.

Що цікаво, легендарний композитор за своє життя був одружений п'ять разів. Його обраницями стали - акторка Міа Ферроу та німецька скрипалька Анне-Софі Мутер. Превін виховав чотирьох синів і дві дочки. Ще чотирьох дітей він усиновив.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 23 лютого пішов з життя відомий український композитор Левко Колодуб, якого називали співаком української душі. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?