Загублена станція "Космос-482" впаде на Землю: коли це станеться
Категорія
Технології
Дата публікації

Загублена станція "Космос-482" впаде на Землю: коли це станеться

Загублена станція "Космос-482" впаде на Землю: коли це станеться
Джерело:  online.ua

Незабаром на Землю впадуть залишки загубленої радянської космічної станції "Космос-482", яка майже півстоліття літає навколо нашої планети. За попередніми даними, це може статися уже цьогоріч, передає ONLINE.UA з посиланням на Newsweek.

У березні 1972 року відбувся запуск станції, яка мала долетіти до Венери. Але двигун відмовив і в результаті станція розпалася на частини.

"Після розпаду станції кілька її частин вже впало на території Новій Зеландії. Внаслідок чого на полі утворились великі діри. При цьому рештки (зокрема, вантаж і двигун) до нині залишаються на орбіті Землі. Апарат був сконструйований таким чином, щоб витримати високий атмосферний тиск Венери. Тож рештки зможуть витримати проходження через земну атмосферу", - сказано в повідомленні.

За словами відомого космонавта та історика Павла Шабіна, "Космос-482" впаде на Землю в проміжку між 2023 і 2025 роками. Та нові дослідження показують, що апарат впаде вже у 2019 році.

Наразі інформації про станцію дуже мало, тож де ці рештки можуть приземлитись, визначити практично неможливо.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що телескоп Hubble зробив нові унікальні знімки Урана і Нептуна, які вразили вчених.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?