Втратимо все: чим загрожує Україні скасування статті про незаконне збагачення
Категорія
Україна
Дата публікації

Втратимо все: чим загрожує Україні скасування статті про незаконне збагачення

Втратимо все: чим загрожує Україні скасування статті про незаконне збагачення
Джерело:  online.ua

Україна може втрати безвізовий режим з ЄС і допомогу з боку МВФ - до цього може призвести скасування статті Кримінального кодексу про незаконне збагачення, оскільки це є порушенням міжнародних зобов'язань з боку офіційного Києва. З даною заявою виступили представники міжнародної антикорупційної організації Transparency International.

Активісти зазначають, що незаконне збагачення значно послаблює зусилля країни щодо боротьби з корупцією, підриває до 65 відкритих розслідувань і безпосередньо впливає на чотири справи проти високопосадовців, які вже розглядали в суді.

"Резолюція Конституційного суду здебільшого надає державним чиновникам можливість легалізувати їхні, імовірно, незаконно придбані активи, тому тепер вони не бояться кримінального переслідування. Більше того, електронні декларації активів державних чиновників, які було успішно введено в рамках антикорупційних реформ, тепер втратять свою мету через відсутність кримінальної відповідальності за незаконне збагачення. Зрештою, положення, спрямовані проти навмисного оголошення помилкової інформації, також втратять свою мету, тому що не буде необхідності приховувати активи", – зауважив виконавчий директор "Transparency International Україна" Андрій Боровик.

У Transparency International наголошують, що "український уряд має взяти на себе відповідальність за справи, які слідчі, прокурори та судді будуть змушеними закрити через рішення суду".

Як повідомляв ONLINE.UA, влада Євросоюзу вкотре нагадала, що боротьба з корупцією є наріжним каменем у співпраці з Україною. З даною заявою виступив речник зовнішньополітичної служби ЄС у четвер в Брюсселі, відповідаючи на прохання журналіста прокоментувати рішення Конституційного суду щодо скасування статті Кримінального кодексу про незаконне збагачення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?