МінТОТ: російські чиновники не можуть "поділити" між собою Донбас - спалахнув конфлікт
Категорія
Політика
Дата публікації

МінТОТ: російські чиновники не можуть "поділити" між собою Донбас - спалахнув конфлікт

МінТОТ: російські чиновники не можуть "поділити" між собою Донбас - спалахнув конфлікт
Джерело:  apostrophe.ua

Міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш заявив, що майже 40 тисяч представників незаконних збройних формувань на окупованому Донбасі організаційно включені до Південного федерального військового округу Росії. За його словами, кожна з відповідних структур РФ хоче мати "свою частину" від доходу з тимчасово окупованих територій, передає ONLINE.UA з посиланням на "Апостроф".

Міністр зазначив, що у Росії є система їхньої "державної безпеки". Вона забезпечується МГБ, яка фактично є філією ФСБ. Ще є ГРУ Генштабу РФ. Черниш наголосив, що кожна з цих структур хоче мати свою частину від доходу з Донбасу і для цього є всі умови: відповідальності жодної, суди не діють, а зброя є.

Він також додав, що цивільна гілка, що відповідає за соціально-економічне забезпечення, представлена так званою комісією уряду РФ з питань надання гуманітарної допомоги, яку очолює Сергій Назаров. За ідеологічну і політичну частину відповідає відомий всім пан Сурков.

Український чиновник сказав, що всі ці структури на окупованих територіях мають своїх людей.

"От і уявіть, якщо один – ставленик одного центру впливу, а другий – підпорядковується іншому центру впливу, і між ними виникає конфлікт, то, як не дивно, цей конфлікт вирішується в Москві", – наголосив міністр.

Зараз ці конфлікти поглибились. Ціла низка конфліктів, що відбуваються на рівні Донецької і Луганської областей, фактично перенесена в кабінети Москви.

"Тобто чиновники в Москві перебувають у напружених стосунках через ситуацію на Донбасі", – додав міністр.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що ватажок так званої "ДНР" Денис Пушилін закликав українську владу розпочати прямі переговори щодо конфлікту на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?