Нарешті: у Франції офіційно визнали фемінітиви для позначення професій
Категорія
Світ
Дата публікації

Нарешті: у Франції офіційно визнали фемінітиви для позначення професій

Нарешті: у Франції офіційно визнали фемінітиви для позначення професій
Джерело:  online.ua

У Франції офіційно визнали фемінітиви для позначення професій. Зазначаэться, що Французька академія повідомила, що не заперечує проти цього, назвавши це "природною еволюцією" французької мови, передає ONLINE.UA з посиланням на звіт установи.

Варто зазначити, що французи уже активно використовуються фемінітиви для позначення певних професій, однак раніше академія заперечувала такі зміни, називаючи їх "варварськими".

"Академія вважає, що будь-які зміни, які мають на меті визнати в мові місце жінки в сучасному суспільстві, можна прийняти, якщо вони не суперечать елементарним і основоположним правилам мови", - сказано в звіті установи.

Тепер академія допускатиме використання, зокрема, слова  professeure(професорка) замість чоловічої версії  professeur  (професор). Однак в установі, яка слідкує за чистотою французької мови з XVII століття, заявили, що не визначатимуть повний список назв професій, вважаючи це непосильним завданням.

В академії зазначили, що деякі фемінітиви вже широко використовуються. Наприклад, існує кілька фемінітивів для позначення професії  auteur  (автор) -  auteureautoresse  та  autrice.

"Для французьких феміністок лінгвістичне визнання жінок, як таке, що визнає їхню присутність у світі, є дуже важливим", - зазначила у Twitter французька журналістка Фостін Вольфарт.

Раніше ONLINE.UA публікував матеріал "Європейські практики підтримки жінок в українському бізнесі".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?