"РФ краде все в України та продає в Європу": в МінТОТ озвучили шокуючі дані
Категорія
Україна
Дата публікації

"РФ краде все в України та продає в Європу": в МінТОТ озвучили шокуючі дані

"РФ краде все в України та продає в Європу": в МінТОТ озвучили шокуючі дані
Джерело:  apostrophe.ua

Міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш заявив, що Росія краде з окупованих районів Донбасу вугілля та постачає його у Туреччину та інші країни Європи. Для того щоб це було можливо РФ підробляє документи, що нібито вугілля російське.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Апостроф".

Чиновник пояснив, що дуже складно встановити, що в Італії вугілля, яке за документами російське, експортується з РФ, насправді, українське. Черниш наголосив, що це не означає, що ці країни навмисно заохочують такі схеми.

"Українське вугілля перетинає лінію українсько-російського кордону, який наразі не контролюється українською владою, далі проходять різні маніпуляції, і вже по документах відвантажене українське вугілля має інше походження", – пояснив Черниш.

Український міністр підкреслив, що Південна Осетія та інші невизнані квазідержавні утворення широко використовуються, щоб "плутати сліди".

"Наприклад, компанія розташована в Південній Осетії, де є Південно-осетинський банк, який має кореспондентські рахунки в Російській Федерації", - каже чиновник.

Як повідомляв ONLINE.UA, ще рік тому Польща офіційно визнала ввезення вугілля з непідконтрольної уряду території Донбасу. Відзначається, що польський міністр енергетики Кшиштоф Тхужевский розповів, що з окупованого проросійськими бойовиками Донбасу ввезли 11 тис. т. вугілля.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?