В ЄС затримали росіянина, якого розшукує Україна - росЗМІ
Категорія
Світ
Дата публікації

В ЄС затримали росіянина, якого розшукує Україна - росЗМІ

В ЄС затримали росіянина, якого розшукує Україна - росЗМІ
Джерело:  online.ua

У Греції затримали росіянина Євгена Калініна, який пов'язаний із збіглим українським олігархом Сергієм Курченко. Його заарештували і відправили до в'язниці за запитом України.

Про затримання Калініна повідомив його адвокат Янніс Рахіотіс, передає ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

Євген Калінін (фото з соцмереж)

Рахіотіс уточнив, що Калініна, колишнього виконавчого директора компанії Сергія Курченко "СЕПЕК", затримали в аеропорту Афін 28 лютого. На наступний день, 1 березня, відбулося судове слухання, за результатами якого росіянина відправили до в'язниці Корідаллос, де він буде знаходитися, поки в Грецію не доставлять запит від України на екстрадицію.

У посольстві Росії в Греції також підтвердили те, що Калінін був затриманий за запитом України, де 29 травня 2017 року він був оголошений в розшук. Його звинувачують в ухилянні від сплати податків, службовому підробленні офіційних документів і створенні злочинної організації. Також наголошується, що Калінін тісно пов'язаний з українським олігархом Сергієм Курченко, який втік до Росії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в бюджет України надійшли гроші оточення Януковича. Йдеться про 1,5 млрд гривень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?