Україна може втратити безвіз та кредити МВФ: названа причина
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна може втратити безвіз та кредити МВФ: названа причина

Україна може втратити безвіз та кредити МВФ: названа причина
Джерело:  online.ua

Рішення Конституційного суду про скасування 368-2 статті Кримінального Кодексу України про незаконне збагачення може привести до того, що Україна втратить безвізовий режим та фінансову підтримку МВФ.

Про це йдеться в прес-релізі міжнародної організації по боротьбі з корупцією Transparency International, передає ONLINE.UA.

Експерти Transparency International вважають, що визнана КС неконституційною стаття насправді покладала тягар доведення невинуватості не на підозрюваного, а на сторону обвинувачення. В антикорупційної організації підкреслили, що тепер уряд України має взяти відповідальність за справи про незаконне збагачення чиновників, які слідчі змушені будуть закрити через рішення КС.

"Справи чиновників, звинувачених в корупції, необхідно розслідувати, а верховенство права має бути відновлено. Якщо рішення не буде знайдено, то є всі шанси, що безвізовий режим з ЄС та фінансова допомога МВФ будуть заморожені, а це в свою чергу загрожує економічному розвитку країни. Якщо системні законодавчі проблеми в Україні не будуть вирішені, а випадки незаконного збагачення залишаться непокараними, багато досягнень України в боротьбі з корупцією будуть марними", - заявила Делія Рубіо, голова правління Transparency International.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава МЗС Павло Клімкін впевнений, що Європейський Союз не покарає Україну через скасування Конституційним судом статті про незаконне збагачення, і не скасує безвіз українцям.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?