"Стоп Путін, стоп війна": в Берліні провели акцію проти окупації Криму Росією
Категорія
Світ
Дата публікації

"Стоп Путін, стоп війна": в Берліні провели акцію проти окупації Криму Росією

"Стоп Путін, стоп війна": в Берліні провели акцію проти окупації Криму Росією
Джерело:  Укрінформ

У Берліні пройшла міжнародна акція #LiberateCrimea, присвячена п'ятій річниці окупації Криму Росією. Учасники вийшли на площу перед Бранденбурзькими воротами з плакатами "Стоп Путін, стоп війна" та "Путін, руки геть від Європи", повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

В акції взяли участь українські активісти, представники української дипломатичної місії, а також громадяни Німеччини, Польщі, Чехії та інших країн Європи. В ході акції активісти вимагали, щоб Росія припинила окупацію Криму і звільнила українських політв'язнів, яких під надуманими приводами схопили і кинули за ґрати.

Учасники акції також звернули увагу на те, що дуже важливо в ЗМІ висвітлювати незаконність анексії Криму Росією і збройної агресії РФ на Донбасі, підкресливши, що російська пропаганда активно працює на європейську аудиторію.

На акції #LiberateCrimea також розгорнули величезний кримськотатарський прапор, який вже побував у багатьох країнах Європи і зібрав підписи активістів, які виступають проти російської окупації Криму. Цей прапор уже побував в десяти країнах Європи. Наступна його зупинка - Прага.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 1 березня в Санкт-Петербурзі на Невському проспекті пройшли поодинокі пікети, учасники яких вирішили підтримати територіальну цілісність України. Активісти з РФ не могли залишитися осторонь від акцій, які відгриміли в ряді країн в п'яту річницю незаконної анексії Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?