Євросоюз виділить Україні мільйони євро на боротьбу з агресією Росії в Азовському регіоні
Категорія
Політика
Дата публікації

Євросоюз виділить Україні мільйони євро на боротьбу з агресією Росії в Азовському регіоні

Євросоюз виділить Україні мільйони євро на боротьбу з агресією Росії в Азовському регіоні
Джерело:  Укрінформ

Україна отримає 50 мільйонів євро від Євросоюзу, які підуть на підтримку Маріуполя, Бердянська та інших міст на Азовському узбережжі, які страждають в результаті російської агресії.

Про це повідомив президент України Петро Порошенко під час Ради регіонального розвитку в Одесі, передає ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

"Спеціальний проект: 50 млн євро направляється на Азовське узбережжя, підтримка Маріуполя, Бердянська, але й на Чорноморське узбережжя теж вистачить", - уточнив Порошенко.

Український глава підкреслив, що на кожній зустрічі з керівництвом ЄС обговорюється фінансова допомога для України, яка зіткнулася з новою агресією Росії вже в нейтральних водах Чорного моря.

"Якщо ми не схибимо, якщо будемо об'єднані, якщо ми продовжимо наш рух до Європи, кількість європейських проектів буде тільки збільшуватися. І це не тільки доступ до технічної допомоги, а доступ до величезних фінансових ресурсів", - додав Порошенко, зазначивши, що кількість фінансових проектів ЄС для нашої країни буде зростати, якщо Україна продовжить рухатися в європейському напрямку.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що президент США Дональд Трамп підписав пакет законів, в яких передбачено збільшення фінансової підтримки України до 700 млн доларів- кошти будуть спрямовані для надання військово-технічної допомоги.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?