Провал саміту Трампа і Кім Чен Ина: з'явилися важливі деталі
Категорія
Політика
Дата публікації

Провал саміту Трампа і Кім Чен Ина: з'явилися важливі деталі

Провал саміту Трампа і Кім Чен Ина: з'явилися важливі деталі
Джерело:  online.ua

Переговори президента США Дональда Трампа і лідера КНДР Кім Чен Ина в Ханої достроково завершилися через вимогу американської сторони закрити секретне підприємство зі збагачення урану, на що північнокорейський глава відповів відмовою.

Важливі деталі саміту Трампа і Кім Чен Ина повідомила газета The Sunday Times, передає ONLINE.UA.

Уточнюється, що Трамп зажадав, щоб Кім Чен Ин закрив виявлений розвідкою секретний об'єкт під назвою Кангсон в місті Чхоллима, що знаходиться в декількох кілометрах від столиці Північної Кореї.

Нагадаємо, другий в історії саміт США - КНДР відбувся в Ханої в кінці лютого. На зустрічі Трамп і Кім Чен Ин не змогли досягти домовленостей щодо денуклеаризації Корейського півострова, але домовилися продовжити переговори. Коли може відбутися новий раунд, оголошено не було.

Коментуючи переговори з главою КНДР, Трамп заявив, що не було нічого хорошого, щоб підписати відповідні угоди. Він підкреслив, що на переговорах наполягав на повній денуклеаризації Корейського півострова, але північнокорейська сторона була готова забезпечити її лише в певних районах.

У свою чергу, глава МЗС КНДР Лі Йон Хо пояснював, що Вашингтон зажадав від Пхеньяна в рамках денуклеаризації виконання ще однієї, додаткової міри, що обурило Кім Чен Ина.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Сеул розчарований результатами другого саміту США та Північної Кореї.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?