Рішення можна змінити: в Україні зробили гучну заяву про участь в Євробаченні 2019
Категорія
Культура
Дата публікації

Рішення можна змінити: в Україні зробили гучну заяву про участь в Євробаченні 2019

Рішення можна змінити: в Україні зробили гучну заяву про участь в Євробаченні 2019
Джерело:  online.ua

Національна суспільна телерадіокомпанія України прийняла передчасне і поспішне рішення про неучасть країни в Євробаченні 2019. Це рішення ще можна змінити, на це час, а також статутні і законні можливості.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр України В'ячеслав Кириленко в ефірі "Прямого", повідомляє ONLINE.UA.

"В умовах масових відмов учасників брати участь в Євробаченні 2019, НСТУ прийняла рішення відмовитися від участі взагалі. Це рішення передчасне. Тому що ще є час, щоб прийняти рішення щодо іншого конкурсанта, по іншим способам відбору або як завгодно, і можливості для цього є статутні і законні. тобто суспільний мовник може сам визначати", - заявив Кириленко.

Він підкреслив, що Національний відбір учасника на Євробачення 2019 не є безальтернативним вариантом вибору представника України на пісенний конкурс. За словами Кириленка, є законні механізми, які передбачені і документами Європейського мовного союзу.

"Оскільки можливості такі є, то і опції залишаються протягом 10 днів. Але яке рішення прийме НСТУ і залишиться рішення про неучасть остаточним - це відкрите питання", - додав Кириленко.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Європейський мовний союз, який є організатором пісенного конкурсу "Євробачення", сподівається на участь представника від України в конкурсі в наступному році. Саме такою була реакція EBU на рішення НСТУ не брати участь в Євробаченні 2019.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?