Історичний момент: корабель Ілона Маска Crew Dragon успішно пристикувався до МКС
Категорія
Технології
Дата публікації

Історичний момент: корабель Ілона Маска Crew Dragon успішно пристикувався до МКС

Історичний момент: корабель Ілона Маска Crew Dragon успішно пристикувався до МКС
Джерело:  online.ua

У неділю, 3 березня, космічний корабель Crew Dragon компанії Ілона Маска SpaceX успішно пристикувався до МКС в автоматичному режимі. Це історичний момент, так як Crew Dragon є першим в історії приватним пасажирським космічним кораблем, після російського "Союзу", який в недалекому майбутньому буде доставляти космонавтів на МКС.

Про успішне стикування Crew Dragon з МКС повідомив Ілон Маск в соцмережі, передає ONLINE.UA.

Нагадаємо, перший в історії пробний запуск Crew Dragon відбувся 2 березня з космодрому космічного центру імені Кеннеді у Флориді. На борту корабля перебуває манекен персонажа фільмів «Чужий» Еллен Ріплі. Після стикування з МКС Crew Dragon повинен повернутися на Землю.

Слід зазначити, що за стартом нового пілотованого корабля майбутнього з особливою увагою стежили в Росії. Це пов'язано з тим, що з 2011 року Росія володіє монополією на доставку космонавтів на навколоземну орбіту, а Crew Dragon стане серйозним конкурентом Роскосмосу, який за свої послуги отримує величезні гроші з США. Відомо, що тільки за останні три роки США заплатили Росії за місця для астронавтів 935 мільйонів доларів.

Компанію SpaceX відразу ж привітав глава NASA Джим Брайденстайн.

"Це великий день для Америки. Сьогоднішній успішний пуск символізує нову сторінку в американських успіхах, роблячи нас ближче з відновлення запусків американських астронавтів з американської землі", - сказав він.

У NASA також повідомили, що запуски апарату Crew Dragon з екіпажем заплановані вже на 2019 рік. Перший з них очікується в липні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава компанії SpaceX Ілон Маск планує вже в 2019 року провести дебютний політ на Марс.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?