В Німеччині пояснили, як не допустити ядерну війну
Категорія
Світ
Дата публікації

В Німеччині пояснили, як не допустити ядерну війну

В Німеччині пояснили, як не допустити ядерну війну
Джерело:  online.ua

Очільниця міноборони Німеччини Урсула фон дер Ляйєн заявила, що через відчуття взаємної загрози від можливого застосування ракет напруженість політичних взаємин у світі зростає - збільшується ймовірність ядерної війни, передає ONLINE.UA з посиланням на Focus.

На її думку, наразі вести мову про припинення дії Договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності – не доцільно і може призвести до поновлення гонитви озброєнь 80-х.

Чиновниця вважає, що загрози глобальної війни можна уникнути, якщо домогтися включення Китаю до Договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності (ДРСМД). І Росія повинна мати в цьому інтерес.

"Китай планує свою політику навіть не на десятиліття, а на століття. Тож він дуже схильний до довготривалих відносин. Обговорювати Китай у чорно-білих тонах неможливо, адже це і величезний ринок, і величезна сила. У сучасному світі мислити категоріями "гонитви озброєнь" 80-х не варто - це небезпечно", - пояснила очільниця оборонного відомства ФРН.

Нагадаємо, 2 лютого США і Росії припинили дію двостороннього договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності. Вашингтон вимагає, щоб Росія знищила ракети 9М729, характеристики яких суперечать ДРСМД. Однак Росія заперечує ці порушення і відмовляється виконувати вимогу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Росії випробували ядерну ракету, яку раніше хвалився Путін. У ракетобудівній галузі запевнили, що випробування "Буревісника" пройшли успішно.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?