"Це поразка": Світовий банк та G7 звернулися до української влади з гучною вимогою
Категорія
Політика
Дата публікації

"Це поразка": Світовий банк та G7 звернулися до української влади з гучною вимогою

"Це поразка": Світовий банк та G7 звернулися до української влади з гучною вимогою
Джерело:  online.ua

Світовий банк та країни G7 закликали українську владу активізувати зусилля для забезпечення ефективності антикорупційних правових інститутів, відновивши кримінальну відповідальність за незаконне збагачення у відповідності до міжнародних стандартів.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Twitter французького головування y групі послів G7.

В заяві наголошується, що нещодавнє скасування відповідальності за незаконне збагачення у Кримінальному кодексі є "значною поразкою у боротьбі з корупцією в Україні".

"Це послабило вплив усієї антикорупційної архітектури, включно з Вищим антикорупційним судом, який незабаром має бути створений і, як очікувалося, мав винести рішення щодо значної кількості справ про незаконне збагачення, а також вплинуло на спроможність НАБУ розслідувати корупцію у вищих ешелонах влади", - йдеться у заяві.

На думку європейської еліти, поточні розслідування за незаконне збагачення давали надію на притягнення до відповідальності тих, хто скористався службовим становищем для особистого збагачення.

"G7 та Світовий банк закликають українську владу активізувати свої зусилля для забезпечення ефективності антикорупційних правових інститутів, включно з відновленням кримінальної відповідальності за незаконне збагачення відповідно до принципів ООН, ОЕСР та ЄСПЛ, а також знайти спосіб продовжити десятки розслідувань та кримінальних переслідувань, завершення яких було поставлене під загрозу цією постановою", - сказано в заяві.

Як повідомляв ONLINE.UA,  влада Євросоюзу вкотре нагадала, що боротьба з корупцією є наріжним каменем у співпраці з Україною.  З даною заявою виступив речник зовнішньополітичної служби ЄС у четвер в Брюсселі, відповідаючи на прохання журналіста прокоментувати рішення Конституційного суду щодо скасування статті Кримінального кодексу про незаконне збагачення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?