Скандал із розкраданням в оборонній сфері: Порошенко ухвалив важливе рішення
Категорія
Україна
Дата публікації

Скандал із розкраданням в оборонній сфері: Порошенко ухвалив важливе рішення

Скандал із розкраданням в оборонній сфері: Порошенко ухвалив важливе рішення
Джерело:  online.ua

4 березня український глава Петро Порошенко підписав указ про звільнення Олега Гладковського з посади першого заступника Секретаря Ради національної безпеки і оборони. Про це він сказав під час виступу Ради регіонального розвитку у Миколаєві, передає ONLINE.UA.

Варто зазначити, що дане рішення він ухвалив через тиждень після резонансного розслідування журналістів про розкрадання в оборонній сфері. У понеділок, 4 березня, журналісти мають опублікувати другу частину матеріалів. Окрім того, президент також звільнив Гладковського з посади голови міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю.

Він додав, що його рішення не є судовим вироком, але намагається зробити все, щоб створити всі умови для якісного розслідування.

"Щоб кожен міг переконатися, що у подібних ситуація, якщо доведена вина, не врятують ані посада, ані зв'язки з президентом", - заявив Порошенко, додавши, що для нього головним є оборона, армія та захист країни.

Український глава зазначив, що доручив Секретарю РНБО Олександру Турчинову на середу підготувати засідання з діяльності "Укроборонпрому" ,а також звернувся до Національного антикорупційного бюро із закликом розслідувати резонансні публікації у ЗМІ і розставити всі крапки на "і".

"Ввечері планую переговорити по телефону з керівництвом НАБУ", - сказав глава держави.

Як повідомляв ONLINE.UА, лідерка фракції "Батьківщина", кандидатка у президенти Юлія Тимошенко заявила, що разом з іншими фракціями  починають початок процедури імпічменту президента Петра Порошенка  після того, як було опубліковано розслідування журналістів про збагачення його оточення в оборонній сфері.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?