"Нафтогаз" назвав умови для встановлення безкоштовних лічильників газу
Категорія
Україна
Дата публікації

"Нафтогаз" назвав умови для встановлення безкоштовних лічильників газу

"Нафтогаз" назвав умови для встановлення безкоштовних лічильників газу
Джерело:  online.ua

НАК "Нафтогаз України" згоден встановити безкоштовні лічильники газу в межах капітальних вкладень лише за умови, що побутові споживачі будуть прямими клієнтами компанії. Очільник компанії Андрій Коболєв нагадав, що облгази мають в своїх програмах кошти на лічильники, але не хочуть їх встановлювати, передає ONLINE.UA.

"Ми, як "Нафтогаз", бачимо можливість ставити лічильник у випадку, якщо такий лічильник захоче сам споживач. Тобто фактично облгаз підводить трубу до споживача. Ми можемо під'єднатися або з боку облгазу, який зазвичай проти, або з боку споживача", – пояснив Коболєв.

Також зазначається, що "Нафтогаз" направив у Кабмін фінансовий план компанії, в якому зазначені суми на придбання лічильників.

"Це гроші, які нам необхідно показувати у бухгалтерському звіті як капітальні вкладення. Без фінансового плану, згідно вашого рішення (уряду – ред.), ми оплачувати такі речі не маємо права", – додав він.

Голова Кабміну Володимир Гройсман доручив "Нафтогазу" розповісти українцям про механізм встановлення лічильників "і вже перейти до того, щоб почати встановлення і переходити на прямі постачання".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін зробив гучну заяву по транзиту російського газу через Україну, запевнивши, що Росія збереже його, незважаючи на будівництво "Північного потоку-2".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?