США терміново закликають до посилення військової присутності в Європі
Категорія
Світ
Дата публікації

США терміново закликають до посилення військової присутності в Європі

США терміново закликають до посилення військової присутності в Європі
Джерело:  online.ua

Верховний головнокомандувач об'єднаних Збройних сил НАТО в Європі генерал Кертіс Скапарротті застеріг перед зростаючою російською загрозою і закликав до розміщення більшої кількості військових і кораблів для стримування РФ, передає ONLINE.UA з посиланням на CNN.

Він додав, що його командування зіткнулося з недоліками сухопутних і військово-морських сил, а також розвідки.

"У світлі модернізації збройних сил РФ і її все більш агресивної позиції командування в Європі рекомендує збільшити наші постійні та ротаційні сили для зміцнення нашої позиції стримування", - сказав Скапаротті.

Верховний головнокомандувач НАТО в Європі також виступив за те, щоб два додаткові американські есмінці приєдналися до тих чотирьох, що вже перебувають в Роті, Іспанія, щоб допомогти протистояти Росії.

"Я попросив ще два есмінці для європейського командування", - сказав генерал, додавши, що "ми потребуємо більшої спроможності, особливо з огляду на модернізацію та зростання російського флоту в Європі".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 19 лютого  у Чорне море зайшли чотири кораблі зі складу з’єднання другої постійної військово-морської протимінної групи НАТО (SNMCMG2).

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?