Психологи з'ясували, коли люди стають набагато щасливішими
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Психологи з'ясували, коли люди стають набагато щасливішими

Психологи з'ясували, коли люди стають набагато щасливішими
Джерело:  online.ua

Вчені прийшли до висновку, що чим старшими ми стаємо, тим менше ми реагуємо на гнів і менше помічаємо негативне ставлення близьких - саме це дозволяє нам відчувати себе більш щасливими, передає ONLINE.UA з посиланням на The Times.

Психологи попросили 10 тисяч респондентів пройти спеціальний онлайн-тест на розпізнавання емоцій.

"З'ясувалося, що діти не в повній мірі розпізнають відтінки емоцій, а найгостріше на емоції реагують підлітки і люди у віці до 30 років. Після 30 років здатність розпізнавати всі відтінки емоцій поступово знижується. Дослідники не знають причину цього, але відзначають, що, можливо, зниження реакції на оціночні судження людей дійсно робить людей з віком спокійнішими і щасливішими", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, раніше вченим вдалося встановити вік людини, коли вона відчуває, що максимально щаслива. Згідно з даними дослідження, таких періодів зазвичай у житті два — у 23 і 69 років. Як зазначають експерти, перший період щастя людини — це рання молодість, повна очікувань світлого майбутнього. У цей час перед людиною зазвичай не стоять серйозні обов’язки, а життя здається низкою пригод.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що люди, які мають зайву вагу, є більш щасливими, ніж стрункі. Про це за підсумками своїх досліджень розповіли вчені Брістольського університету у Великобританії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?