"Немає шляху назад": Ердоган виступив з гучною заявою щодо РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

"Немає шляху назад": Ердоган виступив з гучною заявою щодо РФ

"Немає шляху назад": Ердоган виступив з гучною заявою щодо РФ
Джерело:  online.ua

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що Анкара не лише не має наміру відмовлятися від придбання у Росії зенітно-ракетних комплексів С-400, але може купити ще й комплекси С-500, передає ONLINE.UA з посиланням на Anadolu.

"Ми завершили роботу з С-400, про поворот назад не може бути й мови. Ми підписали угоду з росіянами, і ми почнемо спільне виробництво. Можливо, після С-400 ми візьмемося за С-500", - зазначив він.

Американські чиновники попередили, що придбання Туреччиною російських комплексів С-400 поставить під загрозу придбання Анкарою новітніх винищувачів F-35 і, можливо, навіть призведе до санкцій США. За попередніми даними,  установка системи С-400 в Туреччині розпочнеться в жовтні 2019 року. Вашингтон скаржився, що російська система не сумісна зі зброєю, яку використовують інші країни НАТО.

Президент США Дональд Трамп заявив 5 березня, що вивів Туреччину з програми США, яка дозволяє країнам, що розвиваються, експортувати тисячі товарів до Сполучених Штатів без сплати мита.

Як відомо, у 2018 році США ввели митні тарифи на турецьку сталь і алюміній, через що Туреччина запровадила мита на товари з США на суму $1,8 млрд.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше турецький лідер Реджеп Таїп Ердоган поскаржився на адміністрацію президента США Дональда Трампа, заявивши, що офіційний Вашингтон поводить себе не як союзник стосовно Туреччини та її інтересів у Сирії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?