СБУ: у міськраді Харкова працював агент ФСБ
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ: у міськраді Харкова працював агент ФСБ

СБУ: у міськраді Харкова працював агент ФСБ
Джерело:  online.ua

Представник департаменту контррозвідки СБУ Володимир Настюк повідомив, що у Харківській міській раді працював агент російських спецслужб. Так, 5 березня контррозвідка затримала громадянина України, який є заступником директора одного з департаментів Харківської мерії, передає ONLINE.UA.

Зазначається, що чиновник був завербований у 2017 році на території РФ кадровим співробітником ФСБ полковником Олександром Ушаковим (1975 року народження). Ушаков також фігурує як помічник міністра освіти Нижньогородської області РФ - ця посада, на думку українських спецслужб, використовується як прикриття для проведення підривної діяльності проти України. Познайомилися затриманий з Ушаковим раніше - у 2016 році - у Нальчику (Кабардино-Балкарська Республіка РФ), де український чиновник перебував як турист.

"Слід зазначити, що громадянин України був досить цінним джерелом інформації для російської спецслужби. Про це свідчить те, що Ушаков проводив зустрічі з ним на території третіх країн. У Празі (Чехія), Салоніки (Греція), Мінську (Білорусь) і неодноразово на території РФ - у Бєлгороді", - зазначив спікер СБУ.

 Він додав,що чиновник ці поїздки пояснював як туристичні або "для участі в громадських заходах".

"Він збирав і передавав для російських спецслужб інформацію про молодіжні організації та рухи, про їхніх лідерів; про діяльність і фінансування релігійних громад різних конфесій; національно-патріотичні об'єднання громадян, їхні проекти, їх керівників і ступінь впливу на розвиток ситуації; співробітників Харківської міської ради" , - розповів Настюк.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  працівникам СБУ вдалося затримати керівника агентурної мережі російської воєнної розвідки, який діяв на території Миколаївської області.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?