Яку суперздібність можуть отримати звичайні люди - китайські вчені шокували світ
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Яку суперздібність можуть отримати звичайні люди - китайські вчені шокували світ

Яку суперздібність можуть отримати звичайні люди - китайські вчені шокували світ
Джерело:  online.ua

Співробітники Науково-технічного університету Китаю розробили спеціальну технологію, яка дозволить людям неозброєним оком бачити у темряві - її вже випробували на мишах, передає ONLINE.UA з посиланням на Cell.

В ході досліджень було виявлено, що при нанесенні на сітківку ока певних наночастинок, можна бачити у темряві. Технологія дозволяє фоторецепторам ока реагувати на інфрачервоне випромінювання, яке є поза межами видимого спектра.

"Після того, як гризунам наносили наночастинки, у них зберігалася можливість бачити у темряві протягом декількох тижнів. Після чого наночастинки самостійно вимивалися з організму. Майже жодних побічних ефектів не виявили.Вчені зазначають, що зоровий апарат мишей схожий на людський, тому технологія повинна спрацювати і на людях", - сказано в повідомленні.

Як відомо, прилади нічного бачення можуть вловлювати невидиме для людського око інфрачервоне випромінювання. Вони здатні вкорочувати хвилі, щоб ті були доступні для сприйняття.

Варто зазначити, що на даний момент єдиний спосіб бачити вночі – це ін'єкція наночастинок безпосередньо в сітківку ока. Вчені не виключають, що у майбутньому вони можуть створити краплі.

Раніше ONLINE.UA розповідав, як покращити роботу мозку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?