Екс-ватажок "ДНР" продає путінську медаль за анексію Криму: що сталося
Категорія
Події
Дата публікації

Екс-ватажок "ДНР" продає путінську медаль за анексію Криму: що сталося

Екс-ватажок "ДНР" продає путінську медаль за анексію Криму: що сталося
Джерело:  online.ua

Колишній ватажок так званої "ДНР" Ігор Стрєлков (Гіркин) продає путінську медаль, якою його нагородили за активну участь в анексії Криму. Золоту нагороду він вирішив продати на аукціоні - стартова ціна 1 млн рублів (близько 400 тисяч гривень), повідомляє ONLINE.UA.

На сайті аукціону вказано, що медаль є недержавною нагородою Благодійного фонду святителя Василя Великого. Вона вручалася особам, які зробили найбільший особистий внесок "в повернення Криму до Росії".

На своїй сторінці в соцмережі Гіркин підтвердив, що вирішив продати путінську медаль через матеріальні проблеми. Він написав, що "особливого пієтету до даної нагороди ніколи не мав, так як вона: недержавна, не бойова, із зображенням обличчя, якого він, за винятком зовсім короткого періоду в 2014 році, ніколи не поважав, а з 2015 року почав відверто зневажати".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Гіркин виступив з гучною заявою про подальшу долю Донбасу, спрогнозувавши, що "ЛДНР" зникнуть за кілька днів, якщо Росія ухвалить рішення закрити кордон з окупованими українськими територіями.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?