Науковці з'ясували, який продукт потрібно їсти щодня людям з діабетом
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Науковці з'ясували, який продукт потрібно їсти щодня людям з діабетом

Науковці з'ясували, який продукт потрібно їсти щодня людям з діабетом
Джерело:  online.ua

Людям, які страждають на цукровий діабет, необхідно включити у свій повсякденний раціон малину. До такого висновку прийшли американські дослідники з Технологічного інституту Іллінойсу, передає ONLINE.UA з посиланням на EurekAlert!.

Зазначається, що вплив малини перевірили на групі добровольців із зайвою вагою. 32 учасників розділили на дві групи: у першої групи був діабет 2-го типу, а в іншої – предіабет(період життя, який передує захворюванню цукрового діабету).

"Добровольцям давали сніданок з різними порціями замороженої малини – одна чашка, дві чашки і взагалі без малини. Вчені робили аналіз крові протягом доби після сніданку протягом трьох окремих днів.Виявилося, що більше малини їли люди, тим менше інсуліну потрібно клітинам підшлункової для успішного контролю рівня глюкози в крові. Цей ефект вкрай важливий для людей з надмірною вагою, яким зазвичай забороняють включати в раціон фрукти і ягоди через високий вміст в них цукрів", - сказано в повідомленні.

Вказано, що малина допомагала організму перероблювати вільні цукри. Окрім того, фрукт допоміг знижувати вагу учасникам.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в світі з’явився новий смертельний вірус, який страшніше Ебола і лихоманки Ласса.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?