Путін просто чекає: в ПАРЄ пояснили, коли Росія може напасти на Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін просто чекає: в ПАРЄ пояснили, коли Росія може напасти на Україну

Путін просто чекає: в ПАРЄ пояснили, коли Росія може напасти на Україну
Джерело:  online.ua

Народний депутат та голова парламентської делегації в ПАРЄ Володимир Ар’єв, коментуючи провокації 9 березня у Києві та Черкасах, нагадав, що РФ зосередила численні війська та зброю біля українських кордонів. Наступний напад Кремля станеться у момент найбільшої слабкості України, а націоналісти своєю поведінкою лише сприяють загрозі нової агресії, передає ONLINE.UA.

На думку дипломата, Путін просто чекає, поки в Україні буде нестабільна ситуація та внутрішні конфлікти, через що вона буде ослаблена.

"Наступний напад Росії точно відбудеться у момент найбільшої слабкості України. Як у 2014, коли пограбована регіоналами країна без армії і розколотим суспільством, була в планах Путіна легкою здобиччю. Крим і частину Донбасу він тимчасово окупував. Решту вдалося відбити ціною в тисячі життів та через надзусилля відновлених Збройних Сил", - каже він.

Дипломат вважає, що українські націоналісти, які влаштували сутички у Києві та Черкасах 9-10 березня, лише створюють сприятливий момент для Росії.

"Зараз, коли ударні батальйонні групи вздовж українсько-російського кордону вже сформовані, новим приводом має стати штучно створений внутрішній безлад, коли російськомовні матюкливі тітушки в уніформах, під виглядом українських націоналістів, нападають на поліцію. Стоїть за цим один політичний інтерес, який або не читав українську історію сторічної давнини, або навпаки, ще гірше – дуже добре вивчив. І в кожен такий момент бронетехніку за поребріком починають прогрівати – на всяк випадок", – підкреслив Ар’єв.

Як повідомляв ONLINE.UА, раніше експерт пояснив, чому Донбас — це велика помилка Путіна. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?