Дослідники розповіли, у якому віці заняття спортом продовжують життя
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Дослідники розповіли, у якому віці заняття спортом продовжують життя

Дослідники розповіли, у якому віці заняття спортом продовжують життя
Джерело:  online.ua

Американські та британські вчені прийшли до висновку, що заняття спортом знижують ризик передчасної смерті у людей середнього віку. Дослідники опитали 300 тисяч американців віком від 50 до 71 років, передає ONLINE.UA з посиланням на Jama Network Open.

Респонденти записували в анкетах, як часто займаються спортом або ж фізичною працею. У 2011 вчені проаналізували скільки учасників померло і через які причини.

"Дослідники враховували такі фактори як вік, стать, ставлення до куріння, харчування. З'ясувалося, що ризик передчасної смерті був нижче серед учасників, які були фізично активні після 40 років. Опитані віком від 40 до 61 років, які займаються спортом до 7 годин на тиждень, мали на 35% більше шансів прожити довге та щасливе життя, ніж люди, які ігнорували фізичні навантаження. Цей результат був приблизно такий самий, як і у людей, які з підліткового віку займалися спортом", - сказано в повідомленні.

Як повідомляв ONLINE.UA, компанія Apple планує випустити фітнес-браслет з функцією вимірювання кров’яного тиску. За попередньою інформацією, новітня розробка зможе підключатися до вже існуючих пристроїв Apple, стежити за показниками артеріального тиску і передавати дані на інші пристрої для аналізу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?