Наслідки світової фінансової кризи: як вберегтися українцям
Категорія
Економіка
Дата публікації

Наслідки світової фінансової кризи: як вберегтися українцям

Наслідки світової фінансової кризи: як вберегтися українцям
Джерело:  24 канал

Народна депутатка України Тетяна Острікова повідомила, що за даними Національного банку, українці стали більше брати в борг у банків, та ще й під високі відсотки. Найчастіше – під споживчі кредити на техніку, телефони, менше – на іпотеку. На її думку, це доволі ризиковані рішення, оскільки найближчим часом цілком можлива світова фінансова криза.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на відеоблог нардепки  "За великим рахунком"

За її словами, оскільки криза справді може відбутись, то варто почати відповідально ставитись до витрат. Також Острікова поцікавилася, чи справді українці готові переплачувати 50 чи 70% вартості товару за розстрочку, якщо в іншому банку кредит дешевший.

Депутатка нагадала, що після кризи 2008 року експерти наввипередки давали поради, як вберегтись від тяжких наслідків. Серед основних порад: не брати кредити у валюті, не купувати валюту після стрибка, коли курс вже виріс, але купувати на мінімумі.

"Не продавати нерухомість зразу після кризи, коли ціна низька. Але якщо підготувались та заощадили гроші, то криза – хороший час для покупки. Ну і звісно – накопичувати капітал, щоб пережити кризу, а може навіть і придбати щось за вигідною ціною", - пояснила вона.

Нардепка зазначила, що про фінансові загрози мала б думати держава. Очільниця МВФ Крістін Лагард ще у 2018 році закликала міністрів фінансів бути обережними і підготуватися до можливого настання кризи.

"В рік подвійних виборів – не до світових криз. У нас всередині країни така турбулентність, що зовнішні загрози відходять на другий план. Для очільників країни головне зберегти владу. То ж як і завжди нам доведеться самим розв'язувати власні проблеми", – підсумувала Острікова.

Як повідомляв ONLINE.UA , раніше  голова Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крістін Лагард заявила,  що на стан світової економіки негативно впливає загроза торговельної війни між розвиненими країнами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?