Докотилися: РФ вимагає від України дотримуватися договору, який сама порушила
Категорія
Політика
Дата публікації

Докотилися: РФ вимагає від України дотримуватися договору, який сама порушила

Докотилися: РФ вимагає від України дотримуватися договору, який сама порушила
Джерело:  online.ua

Міністерство закордонних справ Російської Федерації скерувало Міністерству закордонних справ України ноту з приводу припинення дії договору "про дружбу, співпрацю й партнерство", передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу відомства.

"Закликаємо Україну дотримуватися своїх двосторонніх та міжнародних зобов'язань не на словах, а на ділі.1 квітня 2019 року за ініціативою української сторони припиняється дія Договору про дружбу, співробітництво й партнерство між Російською Федерацією і Україною від 31 травня 1997 року", - сказано в повідомленні.

Як відомо, Київ звинуватив Москву в порушенні угоди, а президент Петро Порошенко пояснив, що з вини Москви вона давно стала "анахронізмом". МЗС РФ заявляє, що Договір міг застаріти, але Москва завжди була готова обговорювати пропозиції щодо модернізації договірно-правової бази.

Відомство Сергія Лаврова вказує, що в Договорі про дружбу сторони брали зобов'язання не укладати з іншими країнами договорів, спрямованих проти партнера, і не дозволяти використовувати свою територію на шкоду його безпеки – а Україна взяла курс на НАТО ледь не в 2004 році.

"При цьому навіть не було задіяно передбачений договором 1997 року механізм консультацій із Москвою для обговорення даного питання", – обурюється МЗС РФ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Росія завершує формування ударних з’єднань на кордоні з Україною для можливого вторгнення, а також готує ряд диверсій на передовій і в тилу.  З даною тривожною заявою виступив керівник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?