В НБУ прокоментували послаблення інфляції
Категорія
Економіка
Дата публікації

В НБУ прокоментували послаблення інфляції

В НБУ прокоментували послаблення інфляції
Джерело:  online.ua

В Національному банку України заявили, що динаміка споживчої інфляції свідчить, власне, про послаблення інфляційного тиску, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу регулятора.

 Зазначається, що показник інфляції в лютому практично відповідав прогнозам Національного банку. Головним фактором уповільнення зростання цін стало зміцнення гривні.

В НБУ наголосили, що споживча інфляція в лютому в річному вимірі сповільнилася до 8,8% з 9,2% у січні. У місячному вимірі ціни зросли на 0,5%. Базова інфляція в річному вираженні в лютому сповільнилася до 7,8% з 8,3% у січні.

"Базова інфляція сповільнилася трохи швидше, ніж очікувалося, завдяки істотному зміцненню обмінного курсу гривні. Це компенсувало більш високі темпи зростання цін на продукти харчування, викликані переважно тимчасовими факторами", - йдеться в повідомленні.

 Регулятор зазначає, що сповільнилося зростання цін на непродовольчі товари (до 2,8% р/р). Це відбувалося насамперед завдяки зміцненню обмінного курсу гривні, що позначилося на вартості імпортованих товарів.

Як повідомляв ONLINE.UA,  в НБУ прогнозують, що розвиток економіки в 2019 році різко сповільниться до 2,5%, зокрема, через жорстку монетарну та фіскальну політику.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?