СБУ викрила агентурну мережу Генштабу РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ викрила агентурну мережу Генштабу РФ

СБУ викрила агентурну мережу Генштабу РФ
Джерело:  online.ua

Керівник військової контррозвідки СБУ Сергій Левченко повідомив про викриття агентурної мережі Головного управління Генерального штабу Росії на підконтрольних українській владі територіях Донбасу, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу відомства.

Зазначається, що до складу підрозділу "Сапфір" входило п’ятнадцять ідентифікованих членів незаконного збройного формування так званої "народної міліції "ЛНР". Військова контррозвідка СБУ каже, що курував групу – кадровий співробітник ГУ ГШ ЗС РФ підполковник Олександр Сазонов (оперативний псевдонім – "Павел Бодров").

"Ми встановили, що він обіймає посаду керівника оперативної групи у складі розвідувального центру російської воєнної розвідки у Луганську", ‒ уточнив Левченко.

За даними СБУ, очолює групу завербована воєнною розвідкою Росії громадянка України – Катерина Васіліна.

В СБУ кажуть, що російські агенти поширювали в соцмережах фейкові заклики від імені нібито патріотичних сил до антиурядових акцій, спрямованих на боротьбу з корупцією та імпічмент президента України, у тому числі напередодні виборів.

Також група розповсюджувала інші фейкові матеріали, як то повідомлення із звинуваченнями командування ЗС України у нібито приховуванні бойових втрат.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  російські спецслужби планували влаштувати терористичний акт у Харкові біля пам’ятника воїнам УПА, проте працівникам СБУ вдалося його попередити.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?