В Євросоюзі поділилися цікавою ідеєю щодо України
Категорія
Світ
Дата публікації

В Євросоюзі поділилися цікавою ідеєю щодо України

В Євросоюзі поділилися цікавою ідеєю щодо України
Джерело:  interfax.com.ua

Європейський парламент ухвалив у середу резолюцію з рекомендацією призначити спеціального представника ЄС по Україні. За попередніми даними, на цього спецпредставника буде покладено, в першу чергу, тематика Криму і Донбасу, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

Окрім того, зазначається, що спецпредставник також буде відповідати за моніторинг ситуації з правами людини "на окупованих територіях", за реалізацією мінських угод, зниженням напруженості в районі Азовського моря і захистом прав "переміщених у власній країні осіб", наголошується в резолюції Європарламенту.

Як відомо, в середині лютого міністри закордонних справ ЄС визначили сфери, у яких Євросоюз надасть підтримку українським регіонам в районі Азовського моря. Раніше міністр закордонних справ Павло Клімкін заявляв, що допомогу Україні ЄС планує зробити головною відповіддю на азовську кризу.

Також нещодавно 18 країн-членів Європейського союзу заявили, що блок повинен бути "готовим діяти" на підтримку України у випадку, якщо Росія спробує підірвати президентські та парламентські вибори в країні.

Як повідомляв ONLINE.UA, в Євросоюзі наголосили, що майбутні вибори будуть "тестом для України: для її демократії, реформ, стійкості та орієнтації.  Ключовим інтересом ЄС залишається зберегти Україну на європейському шляху реформ і продовжувати її підтримку".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?