Ні дня без скандалу: Швеція терміново викликала посла РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

Ні дня без скандалу: Швеція терміново викликала посла РФ

Ні дня без скандалу: Швеція терміново викликала посла РФ
Джерело:  online.ua

МЗС Швеції викликало посла Росії у Стокгольмі Віктора Татарінцева у зв’язку з активністю російської розвідки. Про це повідомляє газета Dagens Nyheter з посиланням на представника МЗС Швеції Патріка Нільсона, передає ONLINE.UA.

За попередніми даними, МЗС Швеції вимагав у посла, щоб один із співробітників російського дипвідомства добровільно покинув країну.

"Я можу підтвердити, що ми викликали посла через діяльність дипломата" - сказав Нільсон.

Зазначається, що мова йде про 47-річного дипломата з Росії, що двома тижнями раніше зустрічався в кафе в Стокгольмі з 45-річним громадянином Швеції.

Трохи пізніше шведа затримали за підозрою в шпигунстві на користь Росії. Затриманий працював в сфері високих технологій, які нібито могли представляти інтерес для інших країн. Сам підозрюваний відкинув звинувачення.

Варто зазначити, що нещодавно Збройні сили Швеції заявили про порушення повітряного простору країни російськими військовими літаками.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в ході місії повітряної поліції НАТО німецькі винищувачі перехопили чотири російських військових літака над Балтійським морем.  Зазначається, що 21 листопада німецькі літаки тричі піднімалися з естонської авіабази Емарі, де вони дислокуються під час участі у місії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?