Багато російських танків та "Рапіри": в ОБСЄ повідомили, що коїться на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Багато російських танків та "Рапіри": в ОБСЄ повідомили, що коїться на Донбасі

Багато російських танків та "Рапіри": в ОБСЄ повідомили, що коїться на Донбасі
Джерело:  online.ua

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ у своєму звіті повідомила, що на полігонах поблизу Мирного й Круглика на окупованій території Луганської області на початку березня зафіксували 44 танки та іншу техніку, передає ONLINE.UA

Вказано, що мова йде про озброєння, розміщене за лініями відведення, але не у виділених місцях для його зберігання.

"Так, 5 березня за допомогою повітряного спостереження СММ виявила 25 танки невстановленого типу, 11 одиниць самохідної та 20 одиниць буксируваної артилерії чи мінометів на полігоні біля н. п. Мирне (28 км на південний захід від Луганська). 6 березня таким же чином виявили 19 танків невстановленого типу на полігоні поблизу н. п. Круглик (31 км на південний захід від Луганська)", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що вже 10 березня безпілотний апарат СММ малого радіуса дії виявив на цих полігонах 43 танки:

- на полігоні поблизу Круглика 22 танки (T-64);

- на полігоні неподалік від Мирного 21 танк (одинадцять Т-64 та десять Т-72), а також 6 протитанкових гармат (МТ-12), 12 буксируваних гаубиць (Д-30), 8 самохідних гаубиць (2С1) і 15 мінометів (2Б11 "Сани", 120 мм).

Також у неділю 10 березня БПЛА малого радіуса дії виявив 2 протитанкові гармати (МТ-12 "Рапіра", 100 мм) у житловому районі н. п. Дебальцеве (58 км на північний схід від Донецька).

Як повідомляв ONLINE.UA, голова ОБСЄ  Мирослав Лайчак після свого офіційного візиту в якості глави організації в Україні заявив, що шокований умовами життя людей біля лінії зіткнення на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?