"Північний потік-2": Росія вирішила перехитрити ЄС
Категорія
Світ
Дата публікації

"Північний потік-2": Росія вирішила перехитрити ЄС

"Північний потік-2": Росія вирішила перехитрити ЄС
Джерело:  online.ua

Дочірня компанія російського "Газпрому", яка займається будівництвом морського газопроводу в обхід України "Північного потоку-2" вивчає можливість ухилитися від нової європейської газової директиви. Зазначається, що "Газпром" має намір створити дочірню компанію та передати в її управління останніх 50 кілометрів газопроводу.

Про це повідомляє Financial Times з посиланням на власні джерела, передає ONLINE.UA.

"Якщо нову дочірню компанію створять та передадуть їй останні 50 кілометрів морського газопроводу, які передують виходу труб на берег Німеччини, то європейська газова директива не зможе поширюватися на весь "Північний потік-2", а сам Газпром зможе зберегти повний контроль над трубопроводом", - сказано в повідомленні.

Як відомо, нещодавно Комітет постійних представників держав ЄС затвердив проект змін до газового законодавства ЄС.Вони передбачають поширення дії Газової директиви на газопроводи з третіх країн лише на ті секції, які розташовані на території країни, де труба підключається до газотранспортної системи Євросоюзу. У ситуації з "Північним потоком-2" це означатиме, що за застосування правил ЄС до цього газогону відповідатиме, під наглядом Єврокомісії, – Німеччина. Тобто, "Газпром" не може бути єдиною компанією, яка користується трубопроводом.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що США висунули жорстку вимогу ЄС і Німеччині по "Північному потоку-2".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?