В Держдепі США назвали С14 і "Нацкорпус" групами ненависті
Категорія
Світ
Дата публікації

В Держдепі США назвали С14 і "Нацкорпус" групами ненависті

В Держдепі США назвали С14 і "Нацкорпус" групами ненависті
Джерело:  online.ua

В Державному департаменті США заявили, що вважають українські радикальні організації С14 і "Нацкорпус" групами ненависті, передає ONLINE.UA з посиланням на звіт Бюро з розвитку демократії, прав людини і демократії в США.

В документі вказано, що за минулий рік були зафіксовані випадки, коли "групи ненависті" затримували людей при очевидному потуранні правоохоронних органів. Члени С14 незаконно затримали чоловіка, якого підозрювали у причетності до "ДНР" і передали його до СБУ. Очевидно, мова йде про бразильського бойовика Рафаеля Лусварги.

Також зазначається, що раніше надходили повідомлення від Національної асоціації адвокатів України про залякування з боку С14. У липні радикали напали на адвоката Валентина Рибіна, який захищав підозрюваного в сепаратизмі. Крім того, зафіксований випадок нападу на журналіста, який висвітлював суд над членами C14, яких підозрювали у розгромі табору ромів.

Як повідомляв ONLINE.UA, Сполучені Штати Америки вважають, що судова і антикорупційна реформи України далекі від досконалості. З такою заявою влада США виступила після поновлення на посаді ­ голови Державної фіскальної служби України Романа Насірова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?