Генсек НАТО повідомив хороші новини щодо України
Категорія
Політика
Дата публікації

Генсек НАТО повідомив хороші новини щодо України

Генсек НАТО повідомив хороші новини щодо України

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що в Альянсу є "багато інструментів для сприяння євроатлантичній інтеграції України". Однак, слід зазначити, що він уникнув відповіді на запитання щодо можливості для України приєднатися цього року до Програми розширених можливостей НАТО чи навіть отримати ПДЧ.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

"Коли йдеться про Україну, у нас вже є чимало різних інструментів", - сказав генсек, перелічивши їх: це і Річна національна програма, і Комісія Україна-НАТО, і різні партнерські заходи. - У нас вже є багато інструментів, які ми використовуємо для зміцнення партнерства, і щоб допомогти Україні рухатися шляхом євроатлантичної інтеграції", - наголосив генсек, не згадуючи у своїй відповіді ні про Програму розширених можливостей НАТО для України, ні про ПДЧ.

 Що цікаво, у звіті генсека НАТО підтвердило перспективу членства України в альянсі.

"У світлі знову звявлених Україною прагнень стати членом НАТО союзники також підтримують свої рішення, ухвалені на Бухарестському й наступних самітах", - сказано у розділі "Відкриті двері НАТО", де викладені ухвалені на брюссельському саміті рішення Альянсу.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше голова Комітету із закордонних справ Палати представників Конгресу США Еліот Енгель заявив про тверду підтримку приєднання України до НАТО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?