Угода Путіна й Ердогана опинилася на межі зриву: що сталося
Категорія
Політика
Дата публікації

Угода Путіна й Ердогана опинилася на межі зриву: що сталося

Угода Путіна й Ердогана опинилася на межі зриву: що сталося
Джерело:  online.ua

Сочинські домовленості, які були укладені між президентами Туреччини і Росії щодо перемир'я в сирійському Ідлібі, опинилися на межі зриву через інтенсивні обстріли військ режиму Башара Асада і його союзників. З даною заявою виступив глава Управління цивільної оборони Ідліба Мустафа Хадж Юсуф, передає ONLINE.UA з посиланням на Anadolu.

Як відомо, 10 жовтня 2018 року сирійська опозиція відвела важку зброю з Ідліб, але через деякий час режим Асада і його союзники знову почали атакувати населені пункти Ідліба, в яких немає ніяких збройних угруповань.

"За останні два тижні в провінції в результаті атак загинули 34 мирних мешканці, зокрема 23 жінки і четверо дітей. Поранення отримав 131 мирний житель (23 жінки і 39 дітей)", - каже Юсуф.

 Також він зазначив, що ВПС режиму Асада завдали по Ідлібу 32 удари. Крім того, за вказаному району було завдано 961 артилерійський і 34 ракетних удари.

"Події в Ідлібі повністю підривають сочинські домовленості. Сотні тисяч людей були змушені покинути свої будинки. Знову виникла загроза того, що сирійські біженці можуть хлинути в Європу", - сказав Юсуф.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше турецький лідер Реджеп Таїп  Ердоган заявив, що досі не побачив прийнятного плану щодо створення "зони безпеки"  на північному сході Сирії за три тижні після того, як президент США Дональд Трамп запропонував створити таку зону.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?