Нафтогаз: ціни на газ в Україні будуть вищими, ніж на європейському ринку
Категорія
Економіка
Дата публікації

Нафтогаз: ціни на газ в Україні будуть вищими, ніж на європейському ринку

Нафтогаз: ціни на газ в Україні будуть вищими, ніж на європейському ринку
Джерело:  online.ua

Глава "Нафтогазу" Андрій Коболєв заявив, що з квітня ціни на газ в Україні будуть вищими, ніж на європейському ринку. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, передає ONLINE.UA.

За його словами, ціна на європейському ринку за останні місяці знизилася настільки, що з квітня українські газові трейдери, ймовірно, будуть пропонувати газ за ціною нижчою, ніж поточна ціна, встановлена для населення в постанові про ПСО. З урахуванням ПДВ і витрат на транспортування і поставку ціна виходить на рівні, приблизно, 8380 грн/тис. кубометрів, а населення платить по 8550 грн, додав він.

"Ми впевнені, що побутові споживачі повинні отримати можливість вільно вибирати постачальника з урахуванням кращої ціни, надійності і сервісу", - написав Коболєв.

Глава Нафтогазу запропонував Кабінету Міністрів скасувати режим ПСО і відкрити ринок газу для населення.

 Чиновник додав, що завдяки реформі ринку газу десятки компаній вільно купують газ на європейському ринку і поставляють його українським комерційним споживачам. Але приватні споживачі купують газ за фіксованою ціною, яку визначає уряд.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Путін зробив гучну заяву по транзиту російського газу через Україну, запевнивши, що Росія збереже його, незважаючи на будівництво "Північного потоку-2".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?