Невідомі влаштували 2 жахливих теракта в Новій Зеландії - багато загиблих та поранених
Категорія
Події
Дата публікації

Невідомі влаштували 2 жахливих теракта в Новій Зеландії - багато загиблих та поранених

Невідомі влаштували 2 жахливих теракта в Новій Зеландії - багато загиблих та поранених
Джерело:  online.ua

У новозеландському місті Крайстчерч невідомі відкрили стрілянину у двох мечетях - за попередніми даними, загинули більше 20 людей, передає ONLINE.UA з посиланням на The New Zealand Herald.

Зазначається, що озброєні люди ввійшли до сусідніх мечетей Аль-Нур і Лінвуд Масджид близько 13:45 за місцевим часом, одразу після денної молитви і заблокували вхідні двері.

Очевидці стверджують, що на момент захоплення у мечетях залишалось 200 і 300 людей відповідно. Після цього пролунали постріли. За даними ЗМІ, загинули від 9 до 27 людей. Щонайменше 30 людей доставили у лікарні.

 "Нападників було щонайменше двоє. Вважається, що один із них - австралієць, який написав маніфест, в якому описав свої наміри та написав, що "це - терористичний акт". Під час стрілянини один із бойовиків вів пряму трансляцію. Поліція просить жителів міста по можливості не виходити на вулицю. Комісар поліції Майк Буш повідомив про затримання одного підозрюваного. За словами Буша, інші зловмисники можуть перебувати у місті. Пізніше він заявив, що 4 людини перебувають під вартою", - сказано в повідомленні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що вранці  27 січня на Філіппінах стався подвійний теракт.  Перший вибух прогримів всередині католицької церкви, а другий — поруч зі входом. В результаті вибухів загинули 27 людей, поранення отримали 77 осіб.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?