В США пояснили, що може повністю підірвати енергетичну безпеку Європи
Категорія
Світ
Дата публікації

В США пояснили, що може повністю підірвати енергетичну безпеку Європи

В США пояснили, що може повністю підірвати енергетичну безпеку Європи
Джерело:  online.ua

Президент Дональд Трамп і його адміністрація рішуче виступають проти реалізації проекту "Північний потік - 2". Про це повідомив міністр енергетики США Рік Перрі  у ході інавгураційної міністерської зустрічі Трансатлантичного партнерства з енергетичного співробітництва.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на посольство України у США.

Чиновник підкреслив, що "Північний потік-2" разом із "Турецьким потоком" дозволить Москві реалізувати її публічні погрози припинити транзит газу територією України.

"Ігри в політику з постачанням енергії, проведення кібернетичних атак та кампаній з дезінформації не є поведінкою відповідальної нації. Російські зусилля зі здійснення тиску на Європу тепер включають набір гібридних інструментів, що використовуються для посилення впливу", - каже Перрі.

За його словами, зазначене включає в себе дії РФ з використання комерційних структур, часто через розвиток інфраструктури, для розповсюдження зловмисного впливу, дезінформації та політичного примусу.

"Північний потік-2" та "Турецький потік" і представляють цю динаміку, що також включає в себе непрозору тактику у сфері цивільної ядерної енергетики", - наголосив міністр.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  суд Швейцарії ухвалив гучне рішення на користь України по "Північному потоку-2"  — він заборонив компаніям Nord Stream AG і Nord Stream 2 AG здійснювати будь-які виплати російському "Газпрому".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?